VIOL'Arte
Theater & Vormgeving HOME
line

Theatervormgeving gaat over een beetje vanalles maar draait in de eerste plaats om theater! Bekijk hier decors, kostuumpjes, flyerontwerpen, tekeningen en voorstudies...

line
line

Forza

vorige volgende

fABULEUS, oktober 2006

Vijftien spelers tussen 14 & 24 jaar en een achtkoppige seniorenfanfare, in een regie van Benjamin Van Tourhout
Decor, kostuums en affichebeeld door Viola Vandomme, in samenwerking met Karen Van Tomme

Het decor van Forza werd opgebouwd uit oude houten bierbakjes en guirlandes. Deze bakjes verwijzen enerzijds naar de brouwerij waarin het stuk zich afspeelt, anderzijds doen ze denken aan de vroegere zitjes uit een circus of een nachtelijke stad met hoge flatgebouwen.
Het stuk verhaalt over een vader die naar de oorlog trekt en wanneer hij thuis komt, is zijn rol in het gezin door een ander ingenomen. Nu begint de strijdt thuis.
Zijn dochter droomt van een leven als circusartieste en maakt de scène graag tot haar podium om haar kunstjes te tonen. De burgemeester bouwt alles om tot een marktplaats met plaatselijk café en nadat de strijd is gestreden en het huis ‘kapotgeschoten’, wordt het graf gedolven voor moeder en vader.
De typische circuskleuren rood, wit en goud komen terug in de kledij, tevens ook de kleuren van bloed en bier, en maken de verschillende personages tot één grote ‘familie’.


flyer_v

forza_v1

forza_v2

forza_v3

forza_v4

forza_v5

forza_v6

forza_v7

forza_v8

forza_v9

forza_v10

voorstudie_v