VIOL'Arte
Expo & Spektakel HOME
line

Spectacular spectacular... Spektakels of tentoonstellingen die Viol'Arte conceptueel vorm gaf en mee uitwerkte. Met veel volk en weinig bugdet haar creatieve ei leggen daar is Viol'Arte goed in.

line
line

Expo 100 jaar scouting in België

vorige volgende

Expo 100 jaar scouting

Belgische scoutsfederaties, Botanique Brussel, Februari 2007

In samenwerking met Pjötr Grafisch Ontwerp

Deze tentoonstelling werd volledig opgebouwd uit metalen koffers of ‘patrouillekoffers’. Enerzijds omdat deze expo op deze wijze gemakkelijk transporteerbaar was, anderzijds omdat de metalen koffer een typisch voorwerp is uit de iconografie van scouting en het samen op kamp gaan. Bij iedere koffer hoorde een vlaggemast met vlag, waarop je de info bij de desbetreffende koffer kon lezen.

Naar de hoofdgedachte van scouting, “Learning by do-ing”, vatten wij deze tentoonstelling, over de basispeilers en de geschiedenis van scouting in België, op als een ‘spel’ of ontdekkingtocht.
Het hart van de tentoonstelling werd gevormd door de ‘spelkoffer’, met speelbord en pionnen, als een gezelschapsspel dat je met je vrienden kan spelen.
Al spelenderwijs ontdekte je de tentoonstelling, door in de andere koffers naar antwoorden te zoeken op de vragen uit de spelkoffer en de opdrachten uit te voeren om zo het spel uit te spelen.


kleerkast

dossier2

dossierkast

internatspiegel

hertjes

internationaal2

jongeren

kijkdoos1

kijkdoos2

kleerkast_tel

spel

missie

pis1en2