VIOL'Arte
Curriculum Vitae HOME
line

Hier lees je waar VIOL'Arte voor staat en download je mijn CV

line
line

Viol’Arte?

volgende

 VIOL’Arte is het artistieke alter ego van Viola Vandomme.

Viola Vandomme is theatervormgeefster en beeldend kunstenaar.
Zij behaalde haar master in de Vrije Kunsten optie Beeldhouwkunst aan de St-Lucashogeschool in Gent en studeerde vervolgens theatervormgeving aan de Posthogeschool voor Podiumkunsten (PoPoK) te Antwerpen en cultuurwetenschappen (ManaMa) aan de VUB.
Heden werkt zij als feelance- ontwerpster voor verscheidene kleine theatergezelschappen, waar zij zowel de kostuum- als decorontwerpen voor haar rekening neemt. Vaak knutselt ze ook zelf alles in elkaar. Naast haar werk als theatervormgeefster blijft ze aan de slag als beeldend kunstenaar en denkt ze regelmatig diverse artistieke projecten uit, onder het motto ‘hoe gekker, hoe liever’!

Viola Vandomme gaat graag op zoek naar artistieke projecten met een sociaal kantje aangezien ze het bijzonder boeiend vindt enthousiastelingen bij te staan in hun onderzoek naar beeldende middelen. Zij is bedreven in het begeleiden van vrijwilligers in een creatief proces, vanuit haar ervaring als leerkracht en haar ervaringen met amateur-theater en jeugdwerk.

Zelf ziet ze zich als een ‘totaal’-vormgeefster. Enerzijds omdat ze graag mee denkt over het concept waarbinnen haar vormgeving kadert, anderzijds omdat ze weigert zich op één enkele discipline te richten en alle andere links te laten liggen. Ze kiest dan ook resoluut voor een  combinatie van theater, beeldhouwkunst, mode, concept-art, grafische vormgeving, fotografie en sociaal-artistieke projecten… en dit alles overgoten met haar typische, artisanale, doe-het-zelvers-kantje.


viola_v3